Cтажування у Вармінському-Мазурському університеті

22.11.2018 | 14:12
ДЛЯ ВИКЛАДАЧІВ
Відповідно до умов проекту викладачі таких факультетів ЛНУ імені Івана Франка:
1. Факультет іноземних мов
2. Філологічний факультет
мають можливість пройти стажування у Вармінському-Мазурському університеті упродовж 5 днів у другому семестрі 2018/2019 н.р.
Кандидати повинні відповідати таким вимогам:
– бути викладачем(кою) вище вказаних факультетів ЛНУ імені Івана Франка;
– володіти англійською або польською мовою не нижче рівня B2.
Переможцям конкурсу виплачуватимуть стипендію та відшкодують витрати на проїзд за кошти проекту.
Для здобуття індивідуального гранту необхідно до 29 листопада 2018 року (включно) надіслати до Відділу міжнародних зв’язків Університету (вул. Університетська, 1, ауд. 209) такі документи АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ:
● аплікаційну форму (Application Form) – аплікацію заповнювати тільки на комп’ютері;
● резюме/СV (формат Europass) з списком публікацій;
● фотокопію першої сторінки закордонного паспорту;
● довідку з місця роботи;
● підписаний викладачем (Mobility Agreement) та проректором з міжнародного співробітництва план стажування у Вармінсько-Мазурському університеті;
● сертифікат про підтвердження знання англійської або польської мови не нижче рівня B2 (перевага надаватиметься офіційним сертифікатам, таким як TOEFL, IELTS тощо). У випадку відсутності сертифіката необхідно заповнити Language Assessment Sheet, який потрібно завірити у викладача іноземної мови (завідувача кафедри) та поставити печатку в деканаті;
● мотиваційний лист (максимальний обсяг – 1 сторінка формату А4);
● лист підтримки з приймаючого університету (Letter of Support by the Host University). Лист підтримки – це попереднє запрошення, яке видається заявнику з боку приймаючого університету. Цей лист має бути написаний і підписаний уповноваженим представником примаючої сторони (професор, завідувач кафедри, інші науково-педагогічні працівники), який готовий прийняти заявника у випадку, якщо заявник буде номіновананий на отримання гранту.
Зразки оформлення допоміжних документів: http://international.lnu.edu.ua/outgoing-mobility/main-documents/transcripts/
Всі документи необхідно надіслати (скановані копії по порядку згідно вимог одним файлом у форматі PDF, максимальний розмір – 15 Мб) на електронну скриньку: ifnul.erasmusplus@gmail.com
У полі електронного листа Subject та в назві pdf-файлу обов’язково треба вказати назву університету, прізвище претендента та тип мобільності (зразок – Olsztyn_Petrenko_Staff). Будь-які документи, надіслані після вказаного терміну та листи, які матимуть в темі листа іншу назву не будуть прийняті до розгляду.
Детальна інформація про стажування: http://www.uwm.edu.pl/bwz/en/
УВАГА! Для участі аспірантів та викладачів ЛНУ ім. Франка у програмах академічної мобільності обов’язковим є встановлення попереднього контакту із приймаючим професором / кафедрою / науковим центром / неакадемічним підрозділом (окрім staff training weeks). Встановлення такого контакту є особистою відповідальністю аспіранта чи викладача університету (відділ міжнародних зв’язків може надати консультаційну допомогу).
Просимо також звернути увагу, що кожен учасник самостійно покриває витрати на страхування та витрати пов’язані з отриманням дозволу на проживання в країні перебування під час мобільності. Сума витрат на подорож базується не на ціні самого квитка, а вираховується відповідно до відстані від домашнього до приймаючого університету за допомогою онлайн-калькулятора: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

Відбір викладачів, номінованих на участь у програмі мобільності, буде здійcнюватися ЛНУ ім. Франка згідно критеріїв, визначених в наказі Ректора “Про порядок організації та проведення конкурсу за програмою Еразмус+ КА1 – індивідуальна навчальна кредитна мобільність” (пункт 4).
Процедура зарахування. Відділ міжнародних зв’язків інформує учасників про результати конкурсу. На підставі критеріїв відбору (за кожен окремий пункт критеріїв учасник отримує бали) формується рейтинговий список найсильніших кандидатів в порядку спадання, що дозволяє згодом сформувати список номінованих кандидатів на участь у програмі мобільності та резервний список. Відділ надсилає список номінованих осіб до університету, який приймає учасників мобільності в рамках програми Erasmus+. Остаточне рішення про прийняття або неприйняття номінованих кандидатів ухвалюється приймаючою стороною.У випадку відмови від участі у програмі мобільності номінованої особи, учасники з резервного списку подаються на розгляд приймаючого університету, відповідно до черговості у рейтинговому списку.