Поетичний вечір, присвячений 203-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка

24.03.2017 | 14:38

22 березня 2017 р. на факультеті іноземних мов був проведений поетичний вечір, присвячений 203-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка. Гаслом цієї поетичної зустрічі стали слова Шевченка «І оживе добра слава, Слава України!». Цьогоріч формат такої зустрічі з Шевченковою поезією був дещо іншим: на так званому «дівчачому» факультеті вірші Шевченка прозвучали у виконанні хлопців – студентів нашого факультету. У вечорі взяли участь:
Андріїв Тарас, студент 2 курсу кафедри міжкультурної комунікації та перекладу;
Юрченко Тарас, студент 1курсу кафедри англійської філології;
Афанасьєв Валерій, студент 2 курсу кафедри англійської філології;
Насонов Володимир, студент 2 курсу кафедри французької філології;
Амзаєв Ахтем, студент 3курсу кафедри англійської філології;
Джулай Єгор, студент 2 курсу факультету журналістики, колишній студент кафедри англійської філології.
Окрасою такого чоловічого колективу стала Соломія Краснопольська, студентка 4 курсу англійської філології, яка відтворила образ України у поезії Тараса Шевченка.

Зі вступного слова заступника декана факультету іноземних мов Кость Г.М.:
«Шевченка маємо читати й вивчати не лише у ці березневі дні, коли увесь світ віддає йому шану, а щоденно, щохвилинно на його слові виховувати свою гідність, стверджуватись як вільні громадяни, підніматись до вершин правди і національного самоусвідомлення. Бо у Шевченковому слові – незмірна любов до свого краю і великий біль за його долю, вогонь боротьби за волю й одержимість у бажанні врятувати націю, це – голос істини і правди».