“Регіональний день 2.0”

05.06.2018 | 12:31

31 травня відбулася непересічна подія у професійному житті франкофонів міста Львова й області. “Регіональний день 2.0”, організований Посольством Франції в Україні, Французьким Інститутом в Україні, факультетом іноземних мов та кафедрою французької філології, Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та Альянс Франсез, об’єднав понад 100 вчителів французької мови. Мета регіонального дня 2.0 – навчити вчителів французької мови як іноземної працювати з французькими «інструментами» для вивчення мови (ресурси Французького інституту, Альянс Франсез, Campus France, CIEP, CNED, PRO FLE, TV5MONDE…) й ознайомити із можливостями запровадження сучасних цифрових технологій у школі.

Після урочистого відкриття і вітальних слів декана факультету В.Т. Сулима, аташе з питань співробітництва в галузі французької мови Фабріса Пето та заступника декана Г.М. Кость учасники заходу мали можливість ознайомитися з роботою семи майстерень. Тематика вразила своєю різноманітністю й актуальністю. У програмі були представлені:
Culturethèque : використання цифрової бібліотеки Французького інституту на уроці або під час самостійної роботи.
IFcinéma : ознайомлення з можливостями використання разом з учнями каталогу фільмів Французького інституту, що знаходяться у вільному доступі.
IFprofs : приєднання до соціальної мережі викладачів французької мови як іноземної.
TV5MONDE : використання педагогічних ресурсів та матеріалів телеканалу «TV5 monde», зокрема, сайтів, присвячених викладанню та вивченню французької мови.
TICE : використання цифрових ресурсів на уроках іноземної мови.
PRO FLE : навчання в онлайн-режимі для вчителів французької мови відповідно до критеріїв загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти й НУШ.
DELF : презентація дипломів, що підтверджують знання французької мови.
Ніколя Фасіно, директор «Альянс Франсез» м. Львова, відзначив вагомий внесок вчителів та викладачів у поширення французької мови в Україні та подякував усім співорганізаторам за вдалий діалог та успішне проведення колоквіуму.