Іноземна мова (англійська). Науково-практичні комунікації в харчових технологіях
Тип: Нормативний
Кафедра: іноземних мов для природничих факультетів
Навчальний план
Семестр | Кредити | Звітність |
9 | 3 | Залік |
Лекції
Семестр | К-сть годин | Лектор | Група(и) |
9 | 16 | доцент Козолуп М. С. |
Практичні
Семестр | К-сть годин | Група | Викладач(і) |
9 | 16 | доцент Козолуп М. С. |
Опис курсу
Курс розроблено таким чином, щоб сформувати у студентів іншомовні професійні комунікативні навички аудіювання, читання, усного та писемного мовлення у галузі виробництва та технологій. Курс сприяє засвоєнню знань з основ англомовного академічного галузевого письма, забезпечує підготовку студентів до фахової комунікації у професійній сфері, формує здатність до ефективної командної праці за спеціальністю у міжнародному контексті
Рекомендована література
Базова навчальна 1. Evans, V., Dooley, J., Hallum R. (2017). Career Paths. Food Service Industries. London: Express Publishing. 2. Mykytenko N, Kozolup M., Rozhak N. (2020). Основи англомовної академічної комунікації для студентів та аспірантів природничих спеціальностей: ЛНУ імені Івана Франка.
3. Яхонтова Т. В. (2002) Основи англомовного наукового письма: Навч. посібник. Львів: ЛНУ ім. Івана Франка.
4. Prodromou, L. (2021). Grammar and Vocabulary for First Certificate. London: Pearson Education Limited.
5. Bailey S. (2022). Academic Writing: A Handbook for International Students. 5th edition. London, New York: Routledge.
6. McCarthy M., O’Dell F. (2016). Academic vocabulary in use. Cambridge : Cambridge University Press.
7. Stern L. (2006). What Every Student Should Know about Avoiding Plagiarism. New York : Pearson Longman. 74 p.
8. Porter D. (2007). Check your vocabulary for academic English. London: A & C Black.
9. Cambridge Learner’s Dictionary. (2012) / [director, Della Summers]. – 4th ed. Pearson Education Limited.
Фахово-орієнтована
1. Goyal M.R., Mishra S.K., Birwal P. (2022). Food Processing and Preservation Technology Advances, Methods, and Applications. Waretown, NJ: Apple Academic Press.
2. Baker, C.G.J., Ranken, M.D., Kill, R.C. (2012). Food Industries Manual. NY: Springer.
3. Vaclavik, V.A., Christian, E., Campbell, T. (2021) Essentials of Food Science. 5th Ed. NY: Springer
4. Khader, V. (2018). Food Science and Technology. New Delhi: ICAR
5. Chavez-Gonzalez, M., Buenrostro-Figueroa, J. J., Aguilar, C. N. (2019). Handbook of Research on Food Science and Technology. Oakville, ON, Canada, Waretown, NJ, USA: Apple Academic Press.
Інтернет ресурси
6. English for Food and Beverage (F&B) Staff. https://www.englishclub.com/english-for-work/food-drink.php#google_vignette
7. Food industry English ESL worksheets. https://en.islcollective.com/english-esl-worksheets/search/food+industry
8. Advice on Academic Writing. University of Toronto. URL: http://www.writing.utoronto.ca/advice/
9. Purdue Online Writing Lab. URL: https://owl.english.purdue.edu/owl/
0. Writing an Essay. Learning Skills @ CSU. URL: http://www.csu.edu.au/division/studserv/my-studies/learning/pdfs/essay.pdf
11. Collins English Dictionary. https://www.collinsdictionary.com/dictionary/english
Відео матеріали
12. A transformative new way of classifying foods. BBC. https://www.youtube.com/watch?v=uO8Sn0Xch1s
13. Food chemistry. https://www.youtube.com/watch?v=yg-fcTyUGjc
14. Enzymes in Food Industry https://www.youtube.com/watch?v=ZRKqGrFEeFo
15. Dangerous Food Additives You Need to Know About https://www.youtube.com/watch?v=tSYcz7AxL80
16. Triangle Test | Sensory Evaluation https://www.youtube.com/watch?v=v6JU8eHksOU
17. The beneficial bacteria that make delicious food. https://www.youtube.com/watch?v=eksagPy5tmQ
18. What are fermented foods? ISAPP educational video. https://www.youtube.com/watch?v=sDOZn7SfRoI