Перші кроки дослідницької діяльності наших студентів

04.06.2022 | 10:05

31 травня 2022 року студенти 3 курсу нашої кафедри вперше спробували себе в ролі риторів, які представляють результати своїх наукових досліджень. Захист лінгвістичних курсових робіт був чудовою нагодою показати розуміння проблеми, вміло та аргументовано , з використанням наукової термінології, представити та захистити основні положення своєї роботи. Оскільки, беручи до уваги сучасний стан в нашій державі, захист відбувався онлайн, студенти представляли свої дослідження з допомогою презентацій, які були не лише цікавими і ґрунтовними, а й естетично оформленими.

Окрема подяка керівникам за цікаву та актуальну тематику.: “Лексико-семантичні особливості французького політичного дискурсу (на прикладах промов політиків”), “Структурно-семантичні та прагматичні особливості тизеру”, “Слова паразити у французькій мові”, “Алюзія в сучасному медіадискурсі”,  “Радість та сум: мовні та семіотичні засоби їх вираження”,  “Міжмистецькі зв’язки в творі Альфонса Доде «Арлезіанка»”, ”Особливості та джерела збагачення французької неконвенційної мови”, “Лексико-стилістичні характеристики поняття «COVID» у французькій пресі”  – це далеко неповний перелік тем, над якими студенти працювали впродовж семестру і які були успішно представлені на захисті.

У полі дослідницьких інтересів студентів іспанської філології цього року були фразеологія з анімалістичним, соматичним, гастрономічним компонентами; лексико-стилістичні дослідження на основі сучасного публіцистичного дискурсу, дослідження іспанської реклами; актуальні питання сучасного синтаксису та політики гендерної рівності на лінгвістичному рівні. Тему перекладу теж не оминули, зосередившись на труднощах й інноваціях у сфері іспано-англо-українського перекладу

Вітаємо студентів з першими успішними кроками в науці! Бажаємо підкорювати наступні висоти з легкістю і зацікавленням, а успішний науковий початок нехай буде чудовим стартом для роботи над магістерською роботою.

Крокуймо впевнено разом до перемоги!