Участь Писаревської О.В. (PhD) у міжнародному колоквіумі « Багатомовність, культурне розмаїття та освіта для сталого розвитку у вищій освіті » в університеті міста Пуатьє

27.09.2024 | 21:36

24-26 вересня 2024 року в рамках діяльності Альянсу європейських університетів EC2U, університет міста Пуатьє приймав міжнародний колоквіум « Багатомовність, культурне розмаїття та освіта для сталого розвитку у вищій освіті » (Multilingualism, Cultural Diversity, and Education for Sustainable Development in Higher Education).
Учасники колоквіуму « Багатомовність, культурне розмаїття та освіта для сталого розвитку у вищій освіті » зосередилися на дослідженні репрезентації іноземних мов і культур (включно з мовами, які менше вивчають (Less -Taught languages, Langues MoDiMEs), а також на ефективних методах навчання з точки зору інклюзії.
Подія об’єднала науковців Іспанії, Франції, Німеччини, Італії, Португалії, Албанії, Греції, Босніїї та Герцеговини, Польщі та України. Три дні роботи міжнародної наукового форуму були наповнені доповідями, круглими столами та різноманітними ательє, серед яких і серія ательє « Learning practices and Less taught languages ». Під час практичної двогодинної роботи студентська молодь та викладачі університетів-учасників Альянсу EC2U мали нагоду отримати базові знання із сербської, албанської, боснійської та української мов, познайомитися та провести час у дружній та веселій атмосфері. Приємно, що асистентка нашої кафедри , докторка філософії Олена Писаревська, провела майстер-клас для бажаючих зробити перші кроки у вивченні української мови як іноземної.