11 січня грудня 2022 р. відбулося чергове засідання наукового англомовного семінару за участі студентів і аспірантів Сайтама Університету (Японія), Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, Львівського національного університету імені Івана Франка

12.01.2022 | 20:20

Міжнародний семінар «Перспективи світової літератури та компаративних культурологічних студій»

11 січня грудня 2022 р. відбулося чергове засідання наукового англомовного семінару за участі студентів і аспірантів Сайтама Університету (Японія), Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, Львівського національного університету імені Івана Франка. Студенти факультету філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Анастасія Клемент і Олексій Бридун виголосили доповідь на тему «Культура українського козацтва і японських самураїв: порівняльний аспект». Вони розкрили історію, спосіб життя, кодекс честі українських козаків і самураїв, а також показали їхнє відображення у класичній і сучасній літературі та культурі.

Японські студенти із Сайтама Університету Sato Koboashi, Ami Takemura, Qi Simiao представили доповідь на тему «Проблеми шлюбу в Японії: соціальний і культурний аспекти». Вони розповіли про проблеми, з якими стикаються жінки й чоловіки в Японії у процесі створення сім’ї.

Гендерну тему продовжила аспірантка Львівського національного університету імені Івана Франка Катерина Ніколенко, яка прочитала доповідь на тему «Виховання дівчини на початку ХХ століття в Канаді (на матеріалі творчості Люсі Мод Монтгомері)». Вона розкрила різні аспекти виховання, які порушуються в романі «Енн із Зелених Дахів», особливо наголосивши на їхній актуальності для сучасної молоді.

Детальніше…

Японські студенти із Сайтама Університету Nanami Fujisaki, Kanako Tominaga, Hayato Kamanishi представили доповідь «Традиційна культура і сучасність», у якій висвітлили роль філософських учень у наш час, питання національного характеру, взаємодії етнічних груп і мультикультурності.

Учасники засідання – студенти, аспіранти – обговорювали представлені доповіді, ставили цікаві запитання, висловлювали власні міркування. До дискусії долучилися професори Susumu Nonaka, Ольга Ніколенко, Лідія Мацевко-Бекерська, Ольга Бандровська.

Підсумкове засідання міжнародного наукового семінару заплановане на 18 січня 2022 року.