1st International Humanities Week (Кадіс, Іспанія)

02.04.2023 | 11:49

З 20 по 24 березня в Університеті м. Кадіса (Іспанія) в рамках програми Еразмус+ відбувся 1st International Humanities Week, присвячений процесам інтернаціоналізації в гуманітарній сфері. Представництво учасників було дуже цікавим і неординарним, оскільки цей форум обʼєднав делегатів з різних регіонів світу: Середньої Азії (Таджикистан та Узбекистан), Кавказу (Вірменія та Азербайджан), Європи (Молдова, Болгарія, Хорватія, Польща. Чорногорія, Італія та Україна). Делегація нашої країни була найчисельнішою. Україну представляли викладачі та адміністративні працівники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Університету імені Бориса Грінченка, Харківського національного університету імені Василя Каразіна. Від Львівського національного університету імені Івана Франка у семінарі брав участь доцент кафедри французької та іспанської філологій Цимбалістий І.Ю.

International Humanities Week був організований Факультетом Філософії та Словесності Університету м. Кадіса, модератором цього форуму був заступник декана з міжнародного співробітництва Рафаель Велес Нуньєс.

Слід зазначити, що програма семінару була дуже цікавою і пізнавальною.  Обговорювалися нові напрямки лінгвістичних досліджень (еколінгвістика, нейролінгвістика), університетські освітні програми в різних країнах, відбувався обмін практичним досвідом викладання іноземних мов. Родзинкою форуму були лінгвокультурні презентації  країн учасників форуму.

Окремої уваги заслуговує знайомство з Інститутом прикладної лінгвістики при університеті, працівники якого презентували найновіші досягнення та результати досліджень в галузі психолінгвістики, комунікативної лінгвістики, клінічної лінгвістики та технології мовлення.

Участь у програмі Еразмус+ − це набуття нового досвіду, отримання додаткових професійних умінь та навичок, а також можливість ознайомлення з найсучаснішими прийомами та методами викладання у вищій школі.