Екскурсія вечірнім університетом

06.03.2024 | 19:58

Викладачі нашої кафедри наполегливо працюють не лише із студентами романістами, а й щедро діляться своїми знаннями із студентами-германістами, які вивчають французьку мову як другу іноземну. Радіємо їхнім успіхам в оволодінні французької мови і дуже хочемо щоб вони стали високоосвіченими громадянами своєї країни, як і їх відомі попередники, які теж навчалися в університеті. Саме тому, група студентів 3 курсу англійського перекладу факультету іноземних мов (викладач Кузик Наталя) провела заняття в Музеї історії нашого Університету, одному із найстаріших університетів в Україні і Європі, історія якого є надзвичайно багата і цікава.
Можете уявити собі яким цікавим, чи навіть таємничим є наш університет ввечері? Такою ж таємничо-цікавою була екскурсія студентів, бо ж заняття відбуваються у вечірній час. І в цьому є свій неповторний шарм. Під час вечірньої екскурсії говорили про різне: про святого, який очолював університет і тепер є в галереї ректорських портретів, про жінок-меценаток науки, шукали французьке у нас і українське у Франції. Згадали Бальтазара Гакета з Бретані, який викладав у Львівському університеті, побачили перекладену Іваном Франком книжку Віктора Гюго та ще багато чого вельми цікавого. Студенти на власні очі побачили стилос як знаряддя письма та зрозуміли походження слова «стиль». Експонати говорили самі за себе, коли група майбутніх лінгвістів-перекладознавців слухала цікаві розповіді, розглядаючи їх.
Після екскурсії музеєм ЛНУ складається враження, ніби побував на сторінках сімейного фотоальбому, адже у нас спільна alma mater. В одній залі зустрілися студенти-перекладачі та усі ректори, серед яких і засновник нашої кафедри Едвард Порембович, який, до речі, теж був ректором університету, аби поглибити знання й надихнутися атмосферою Львівської інтелігенції минулих століть.
Тут, у музеї, не буває нудно, бо кожен раз відкриваєш для себе щось нове. Історія університету вражає своєю багатогранністю. Приємно усвідомлювати, що у нас так багато причин, аби пишатися приналежністю до чогось настільки прекрасного. Впродовж століть студенти робили відкриття, без яких важко уявити сучасність, писали та збирали скарби народної творчості, завдяки яким світ дізнавався про існування українців.
Було пройдено довгий шлях й наразі майбутнє знаходиться в руках нового покоління, яке прославлятиме рідний університет впродовж прийдешніх років. А музей – це місце сили, з якого ми черпатимемо наснагу для чергових звершень. Висловлюємо щирі слова подяки за цікаву екскурсію панові Юрію Гудимі за цікаві розповіді, які спонукають студентів ще і ще приходити до музею нашого університету.