Французька весна на факультеті іноземних мов: подорож в минуле бібліотеки

26.04.2024 | 17:00

24 квітня 2024 року студенти другого курсу англійського перекладу факультету іноземних мов, які обрали французьку мову як другу іноземну, разом з викладачкою кафедри французької та іспанської філологій Байцар Іриною мали нагоду відкрити для себе таємниці однієї з найдавніших бібліотек України. Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка зачаровує та вражає своєю столітньою історією, надбаннями, дивовижним інтер’єром.
Студенти мандрували бібліотечними лабіринтами та милувалися розписами головної читальної зали, відвідали книгосховище із його унікальною конструкцією та фондами, що налічують 3 мільйони книг, ознайомилися з першодруками, рукописними каталогами. Студентів зацікавили франкомовні видання, пам’ятки французької літератури, зокрема фотокопія тижневої газети “Gazette de Leopol” (Львівська газета), яка почала виходити у Львові 1776 року французькою мовою та вважається першою газетою в Україні. Цікава розповідь співробітниці бібліотеки дозволила поринути та зазирнути в минуле бібліотеки, відкрити важливі віхи в історії культури Львова.
Кожна книга – захоплююча та пізнавальна пригода, яка по-особливому відкрита для кожного. Подорож в бібліотеку була захоплюючою, корисною та пізнавальною!