Іван Франко та іспанське літературознавство

04.10.2021 | 20:13

Департамент Освіти і Науки Львівської Обласної Державної Адміністрації, за підтримки Львівської обласної Малої академії наук  провів обласний конкурс на краще знання іноземних мов, якими володів Іван Франко. Цей конкурс мав за мету вшанування творчої спадщини Івана Франка, популяризації його як перекладача і перекладознавця, підвищення інтересу учнівської молоді до поглибленого вивчення іноземної мови як засобу міжкультурної комунікації.

У конкурсі взяли участь учні 8-11 класів закладів загальної / середньої та позашкільної освіти у номінаціях «Іван Франко та німецька література», «Іван Франко та англійське літературознавство», «Іван Франко та іспанське літературознавство», «Іван Франко та французьке літературознавство» й «Іван Франко та польське літературознавство».
Номінація «Іван Франко та іспанське літературознавство» була представлена, головно, учнями НВК «Школа-садок “Софія”.
Завдання конкурсу були цікавими та різноманітними та оцінювалися у три етапи: перший етап передбачав написання есе іспанською мовою та проводився дистанційно (беручи до уваги сучасну епідеміологічну ситуацію); другий етап – тестове завдання та творчий переклад твору Івана Франка  з іспанської на українську мову (дистанційно); та третій етап, який викликав жвавий інтерес у учасників конкурсу, – декламація  віршованого твору Івана Франка іспанською мовою, який проводився в мальовничому куточку України, в музеї “Садиба Івана Франка”. Висловлюємо слова подяки Голові журі, викладачеві іспанської мови кафедри французької філології Кушнір Оксані Павлівні, яка перевіряла роботи та оцінювала учасників конкурсу. Бажаємо нашим молодим конкурсанам-науковцям не зупинятися на досягнутому та невпинно рухатися вперед.