Круглий стіл «Соціальні інновації для розбудови миру» в університеті міста Пуатьє

25.06.2024 | 00:08

20 липня 2024 року в університеті Пуатьє в межах діяльності Альянсу європейських університетів EC2U (European Campus of City-Universities) відбувася круглий стіл «Соціальні іновації для розбудови миру». Подію було організовано у форматі Think tank або лабораторії ідей, що дозволяє створити простір для спільних рефлексій експертів у різних сферах людської діяльності та випрацювати відповідні пропозиції для покращення актуальної ситуації.
Зустрічі у форматі Think tank проекту EC2U є каталізаторами ідей та забезпечують поширення та обмін знаннями та можливими рішеннями. Вони також мають на меті відкритий діалог між громадянами, науковцями та політиками для обговорення актуальних суспільних проблем. Лабораторії ідей EC2U – це формат, що дозволяє вчитися один у одного на місцевому та європейському рівнях через залучання фахівців у різних галузях і відображає бажання учасників сприяти швидшим змінам у суспільстві.
Мета заходу полягала в тому, щоб зрозуміти, як соціальні інновації можуть сприяти сталій розбудові миру. Модератором події виступив почесний професор публічного права університету Пуатьє, політолог Домінік Брея (Dominique Breillat), серед учасників – науковці, громадські діячі та представники місцевої влади. Учасники поділилися своїми іноваціними практиками, зокрема у сфері взаємодії інституцій із громадянами, активною молоддю, соціальної роботи із вразливими верствами населення, мігрантами, захисту прав людини, сприяння гендерної рівності тощо. Особливу увагу було приділено аналізу воєнного досвіду, який переживає зараз Україна, та перспективам повоєнної розбудови миру.
Нагадаємо, що Львівський національний університет імені Івана Франка є асоційованим (стратегічним) партнером Альянсу з 6 квітня 2022 року. У роботі круглого столу взяла участь доктор філософії, асистент кафедри французької та іспанської філологій Олена Писаревська.