Літня школа у Байройтському університеті

28.08.2023 | 21:48

З 7 по 13 серпня студентки ІІІ курсу кафедри німецької філології Аліна Бондар, Катерина Хороша та Ярина Шпирко взяли участь у літній школі Байройтського університету на тему «Використання цифрових технологій у навчанні та професійній діяльності».

Ділимося враженнями наших ще поки ;) третьокурсниць:

«Проєкт Learnopolis організував одну з найкращих літніх шкіл, у якій нам довелося брати участь. Програма охоплювала різні актуальні теми: від інклюзивности освітніх закладів України до детального розгляду Нюрнберзького процесу у судовій залі, де він безпосередньо відбувався.

Окрім численних лекцій, було проведено багато екскурсій, кожна з яких запала нам у серце: ми побачили неймовірної краси Оперний театр у Байройті, Ермітаж, кампус Байротського університету, Нюрнберґ.

Разом із студентками Донецького та Тернопільського національних університетів, ми відвідували воркшопи на тему створення медіаконтенту. Під керівництвом пана Тойфеля гармонійно поєднувалися теорія з практикою. Результатом нашої спільної праці є низка інформативних відеороликів на тему війни в Україні, які недовзі на конференції будуть представлені німецьким студентам. Отримані навики ми вважаємо дуже помічними для нас, як для майбутніх вчителів та викладачів, бо як ніхто розуміємо, що сучасний учень потребує сучасного підходу викладання.

Кожен з учасників безперечно зміг відкрити для себе щось нове та, певною мірою, неординарне. Такі проєкти мотивують, адже знайомства із людьми та такі цінні знання ніби заново відкривають світ. Дуже дякуємо за таку можливість!»

А ми дякуємо нашому DAAD-лекторові Ніколаю Тойфелю за таку чудову можливість для наших студенток розширити свої горизонти та здобути необхідні навики.