Методичний семінар на кафедрі французької філології

12.02.2022 | 11:12

7 лютого 2022 року на кафедрі французької філології відбувся методичний семінар, організований тьютором програми Про Фле+ (PRO FLE+) Наталією Миколаєвич-Джуман, у якому також взяли участь викладачі кафедри.

На початку зустрічі з вітальним словом виступила Лор Біотто, яка є координатором навчального процесу при Французькому Інституті та при Посольстві Франції в Україні. Вона привітала студентів кафедри, які пройшли 1-й етап навчання у I семестрі, з успішним завершенням модулю Développer ses compétences denseignant і побажала їм подальших успіхів у вдосконаленні педагогічної майстерності.

Варто зазначити, що семінар пройшов у дружній невимушеній атмосфері, яка сприяла плідному обміну думками. Повторення основних теоретичних принципів у дидактиці спонукало до кращого засвоєння та розуміння їх практичного застосування у процесі викладання мови.

Тьютор проінформувала, що у вересні 2022 року зацікавлені студенти матимуть змогу долучитися до нової групи стажерів.

Як підсумок, викладачі кафедри наголосили на важливості цієї програми професіоналізації, яка сприяє змістовному переходу від теорії до практики, оскільки студенти розпочнуть другий семестр із педагогічної практики в школах. Ресурси, запропоновані в рамках цього модулю, сприяють збагаченню професійних компетенцій майбутнього вчителя, посиленню його мотивації, допомагають здійснити вибір найефективніших методичних прийомів та інструментів для забезпечення якісного викладання в сучасній школі.

У 2020 році 9 студентів були учасниками Програми, а цього року ще 6 успішно виконали всі завдання і чекають на свої дипломи!