Молоді науковці кафедри німецької філології

29.09.2021 | 10:14

28 вересня відбулося засідання секції німецької філології конференції студентів факультету іноземних мов. На засіданні з доповідями виступили студенти 4-го курсу і магістри 2-го року навчання. Послухати доповіді зібралися зацікавлені студенти 3-го і 4-го курсів, а також магістри першого і другого року навчання. Крім наукових керівників, на засіданні були присутні завідувачка кафедри німецької філології доцент Петращук Н. Є. та професор Максимчук Б. В.
Усього було представлено сім доповідей на літературознавчу, лінгвостилістичну, граматичну, перекладознавчу тематику. При комфортному регламенті 10 хвилин залишалося достатньо часу для дискусій після кожного виступу, на яких доповідачки засвідчили вміння аргументовано захищати свою позицію.
Увесь час засідання секції відбувався запис, тож за потреби студентські виступи можна переглянути повторно. Всі виступи відбувалися німецькою мовою, і рівень володіння основною іноземною мовою доповідачок відповідав вимогам запропонованих тем.
Засідання розпочала студентка 4-го курсу Багрій Анна, яка представила в доповіді аналіз українського перекладу роману нобелівської лауреатки Ельфріди Єлінек «Коханки» (науковий керівник доц. Назаркевич Х.Я.). Другою виступила студентка магістратури Андреєва Марія, також з перекладознавчою доповіддю про перекладацькі трансформації майстра перекладу Євгена Поповича (науковий керівник доц. Назаркевич Х.Я.).
Літературну тематику продовжила студентка магістратури Мохун Олена, представивши цікаву доповідь про біографічність прози Томаса Манна (науковий керівник професор Маценка С.П.).
Після студентки Мохун виступили магістрантки доцент Котовські Г. Ф. – Мацура Юлія з доповіддю, яка зокрема базувалася на наукових дослідженнях професора кафедри Максимчука Б.В. про не завжди чітке розрізнення між частинами мови прикметником і прислівником. Друга магістрантка доцент Котовські Мельник Соломія представила функціональне розмаїття прислів’їв у німецькій мові.
Завершили конференцію студентки, які працюють над науковими темами під керівництвом доцент Бєлозьорової Ю. С. Особливо жваву дискусію викликала доповідь студентки 4-го курсу Кічули Анни про особливості реклами для чоловіків. Завершальна доповідь, студентки 4-го курсу Замосної Ірини була присвячена структурним особливостям роману швейцарського автора Макса Фриша «Гомо Фабер».
Засідання секції відбулося у жвавій та привітній атмосфері, студенти вільно виступали і вступали в дискусію. Презентації були інформативними та небанальними. Розійшлися з відчуттям плідно проведеного спільно часу, збагачені новими знаннями та ідеями.