Мовне стажування студентки-магістрантки Лапан Ольги в місті Нансі (Франція)

26.09.2022 | 17:00

Хочу розповісти про моє стажування, яке я мала чудову нагоду проходити в місті Нансі впродовж серпня місяця, та ще й на останньому курсі магістратури!

Завдяки побратимству між Нансі та Любліном та співпраці між Любліном та Львовом. я мала надзвичайну нагоду пройти мовне стажування у дивовижному місті – у Нансі.

Під час стажування я дізналася багато нового про роботу Métropole du Grand Nancy. А моїми головними завданнями були:

– переклад презентацій та документів від французьких компаній, які погодилися працевлаштувати українців-біженців, які змушені були покинути рідну країну через війну;

– переклад корисної для українців лексики, розсортованої за темами;

– зустріч з українцями, які живуть в Нансі щоб зрозуміти як покращити їх перебування та побут у цьому місті.

А також я відвідала магазин гуманітарної допомоги українцям, щоб спростити спілкування між метрополією та людьми.

Завдяки організаторам, а саме мерії, відділу міжнародних зв’язків та команді ESN, у нас був дуже насичений графік. Ми проводили різноманітні екскурсії, відвідували музеї, виставки. Ми ходили в кіно, на боулінг і караоке, проводили міжнародний день кулінарії і разом каталися на човні по річці. Більше того, нам навіть вдалося організувати та відвідати ще два чудових міста, а саме Страсбург та Люксембург.

На мій погляд, це стажування було хорошим досвідом, завдяки якому я стала більш незалежною, а також навчилася вирішувати проблеми в середині різних соціальних груп. І головне – я стала впевненіше розмовляти французькою мовою у різних комунікативних ситуаціях.

Особливо хочу подякувати нашим гідам, які дарували нам гарний настрій під час проведених з нами вечорів, а також пану Брюно Маллету, який підтримував нас і допомагав нам щодня.

Я дуже вдячна Львівському національному університету імені Івана Франка, а особливо кафедрі французької філології і, звісно,   викладачам, бо саме завдяки їм мій рівень французької мови дозволив мені вільно почуватися у франкомовному середовищі.