Науково-методична майстерка з викладання іспанської мови

14.02.2020 | 22:55

21 та 22 лютого кафедра французької філології (іспанське відділення) у співпраці з Інститутом Сервантеса (м. Варшава) та Асоціації іспаністів України проводить Науково-методичну майстерку з викладання іспанської мови та літератури.

У програмі заходу:

21.02.20 (п’ятниця) в ауд. 420 о 15:05 відбудеться лекція «Іспанська література як практичний засіб вивчення іспанської мови» доповідач Ернесто Пуертас (Інститут Сервантеса) для студентів іспанської філології та тих, що вивчають іспанську як другу іноземну мову

22.02.20 в ауд. 420 доповідач: Ернесто Пуертас (Інститут Сервантеса) проведе дидактичний курс (майстерка) для викладачів та вчителів іспанської мови «Граматика, культура і оцінювання».

6-годинний курс складатиметься із наступних тематичних блоків:

10.00 – 12.00: «Gramática (re)creativa» Спираючись на когнітивну граматику, що лежить в основі мислення, генерування ідей та граматичних понять, а також на практику, яка випливає із комунікативного підходу, буде зосереджено увагу на використанні ігор та рекреаційних заходів для механізації знань. Можливість поміркувати над систематикою граматики іспанської мови дасть змогу запропонувати повторну творчу граматику, представити деякі серйозні граматичні проблеми і дати практичне, нове та оригінальне застосування.

13.00 – 15.00: «¿Podemos salir de clase? Actividades interculturales de acercamiento dinámico e interactivo al mundo hispano».У цій частині майстерки аналізуватиметься поняття «рух» для виконання групової динаміки та зацікавлення до інших культур. На кожному етапі маршруту, який буде запропоновано до виконання, будуть запропоновані завдання, що здатні пробудити в учнів інтерес та мотивацію при здобутті знань про країни призначення, вивчаючи мовний зміст та практикуючи їх. Пропозиції цього семінару в русі та в дії базуються на загальних характеристиках: динамізм, гра, здивування при виявленні різниці та розпізнавання різновидів, з мандрівкою як центральним мотивом.

15.30 – 17.30: «El DELE es un juego de niños». Чи можна складати іспит так, ніби це гра? Чи можемо ми хоча б призвичаїти наших студентів до стратегії (гри), які їм доводиться застосовувати на іспитах? У цьому семінарі ми пропонуємо гейміфікувати/гаміфікувати деякі конкретні завдання, які використовуються в тестах DELE, щоб учасники розглянули варіанти і змогли насолодитися та розважитися під час виконання завдань, відповідно до віку та рівня. Техніки та матеріали, запропоновані для роботи, служать не лише для курсів підготовки DELE, але також можуть бути використані як інструменти оцінювання, групова динаміка, завдання з інтегрованими навичками тощо.

17.30: вручення сертифікатів Інституту Сервантеса.