Науково-практична конференція студентів кафедри французької філології

02.11.2020 | 12:33

Науково-практична конференція студентів кафедри французької філології 29 жовтня 2020 року.

Відбулося секційне засідання студентської науково-практичної конференції кафедри французької філології у форматі відео-конференції з використанням програми Zoom, у якій взяли участь викладачі кафедри та студенти ІІ- IV курсів бакалаврату та I-II курсів магістратури (спеціалізація «Французька мова та література» та «Іспанська мова та література»).

Конференцію відкрила в. о. завідувача кафедри французької філології доц. Піскозуб З. Ф., наголосивши на важливості та науковій перспективі лінгвістичних досліджень  студентів. З вітальним словом також виступила заступник декана факультету іноземних мов з наукової роботи  Татаровська О. В., підкресливши вагому роль таких наукових заходів з метою активізації науково-дослідницької діяльності студентів.

Учасники конференції виголосили наукові доповіді у галузі лінгвостилістики, лексичної семантики, когнітивної та контрастивної лінгвістики та лінгвістичного аналізу художнього тексту. Запропоновані доповіді вирізнялися цікавим науковим підходом, багатогранністю та ґрунтовністю досліджень, і базувалися на цікавому практичному матеріалі, що, своєю чергою, викликало жваві дискусії за участі не лише викладачів, а й студентів. Хочеться виокремити  виступи студентів Андрусишин А., (ІНі-51М), керівник доц. Лесько Х.С. та Христин І.,( ІНФ-51М), керівник доц. Мандзак І.А., які показали не лише ґрунтовний підхід до своєї наукової роботи, а й гарно представили доповіді та зуміли цікаво відповісти на поставлені їм запитання.

Конференція підсумувала наукову роботу студентів кафедри французької філології у 2020 році, продемонструвала високий рівень наукових досліджень та бажання продовжити дослідницьку роботу в аспірантурі.