Науковий семінар кафедри французької та іспанської філологій

25.04.2023 | 11:32

20 квітня 2023 року викладачі кафедри занурилися у чудовий світ науки. Таку змогу ми отримали завдяки традиційним кафедральним науковим семінарам. Цього разу цікава дискусія панувала на семінарі, оскільки розглядалися теми, різні за тематикою, але такі, що спонукали до міркувань та роздумів. Доцент Кабов А.В. представив результати своїх наукових досліджень на тему « Лінгвопрагматика, поліфонія та частотність застосування форм теперішнього суб’єктивного способу іспанської мови в сучасних іспанських та латиноамериканських романах (на матеріалі Corpes xxi).
Сучасним проблемам мовного сексизму була присвячена доповідь ас. Хомицької Я.І. («Особливості вираження мовного сексизму (на матеріалі іспанської преси»). Дискусія після виступу, що супроводжувався цікавими прикладами, зачепила не лише мовні питання, а й загалом питання гендерної політики в Україні та Іспанії.
Дякуємо доповідачам за цікаві презентації, вміле представлення матеріалу та за численні приклади, які вдало підкреслювали та аргументували представлені результати досліджень. До нових зустрічей !