Педагогічна практика у рамках програми „Erasmus+“

10.10.2023 | 08:02

Наша команда “Еразмус+”

Магістри кафедри міжкультурної комунікації та перекладу Соломія Купрійчук та Аня Бахарєва перебувають у рамках програми „Erasmus+“ у Педагогічному університеті Верхньої Австрії у м. Лінц. Сьогодні вони діляться своїми враженнями про перебування у Австрії.
Місто Лінц розташоване на берегах Дунаю у Верхній Австрії. Тут гармонійно поєднується старовинна європейська архітектура, сучасна інфраструктура та природа.
Ми навчаємось в Педагогічному університеті Верхньої Австрії. Нам пощастило потрапити в надзвичайно привітний та дружній колектив викладачів та працівників міжнародного відділу. Одразу помітно, що це справжні професіонали, які люблять свою роботу. В університеті фокусуються не просто на вивченні матеріалу, а на його практичному застосуванні та інтересах студентів.
Під час орієнтаційного тижня для нас провели багато цікавих заходів. Ми познайомились з іншими учасниками програми обміну, ходили на екскурсію містом, відвідували музей майбутнього, вивчали особливості культури та історії Австрії, їздили на екскурсію в мальовниче місто Гальштат та піднімалися на гору Кріппенштайн.
Минулого тижня розпочалася  педагогічна практика у двох австрійських школах. Перша розташована у Лінці, де нашим завданням є допомагати вчителям початкової школи в інтеграційних класах. Там навчаються діти з різних країн, як-от з України, Угорщини, Румунії, Сирії, Косово, Єгипту, Ірану…
Друга школа – у місті Ґарстен, що розташоване за 50 км від Лінца. Там ми працюємо з українськими дітьми, допомагаємо їм налаштувати контакт з австрійськими вчителями та проводимо уроки німецької мови.
Ми хочемо висловити вдячність кафедрі міжкультурної комунікації за чудову можливість здобути цінний досвід, пожити у німецькомовному середовищі та бути корисними українцям в Австрії.