Педагогічне стажування у Франції

13.11.2023 | 23:33

Шановні студенти ! Міркуєте ще над вибором другої іноземної мови ? Тоді до вашої уваги допис ОКСАНИ ДАНИЛЮК- студентки першого курсу магістратури англійської філології, яка обрала французьку мову як другу іноземну, і щойно повернулася з педагогічного стажування у Франції і ділиться з нами своїм враженнями.
«Минулого тижня я повернулася з педагогічного стажування у Франції. Протягом одного місяця я мала неймовірну можливість стажуватися в французькій школі, де кожен день приносив нові враження та виклики. Співпраця з вчителями та учнями стала для мене джерелом неоціненного досвіду .
Під час мого перебування в школі я мала можливість презентувати українську культуру та традиції. Крім того, я навіть провела уроки математики та письма, демонструючи свої навички та досвід перед учнями.
Протягом цього періоду я також мала неймовірну можливість проживати у французькій сім’ї. Це було не тільки важливим кроком у вдосконаленні моєї французької мови, але й зануренням у місцевий спосіб життя. Сім’я Barrot виявилася дуже гостинною та допомагала мені адаптуватися до нового оточення.
Загалом, під час мого перебування у Франції я удосконалила французьку мову, навички викладання та отримала безцінний досвід роботи в французькому освітньому середовищі. Цей період також допоміг мені зрозуміти культуру Франції та розширити кругозір.
Хочу висловити свою подяку за можливість цього стажування асоціації «ESPOIR – UKRAINE», зокрема Jean-Marie Dion, та кафедрі французької та іспанської філологій.»