Представники 19 країн світу беруть участь у IV Міжнародній франкомовній конференції

09.04.2021 | 15:20

8 квітня 2021 року розпочала роботу IV-та Міжнародна франкомовна багатодисциплінарна науково-практична конференція в Україні «Мови, Науки та Практика» (4-ième Colloque international francophone en Ukraine « Langues, Sciences et Pratiques ).

Проректор з наукової роботи Львівського університету, член-кореспондент НАН України, професор Роман Гладишевський привітав учасників конференції французькою та побажав плідної роботи впродовж двох днів конференції.

У своїй промові аташе з наукової та університетської співпраці Посольства Франції в Україні пані Алікс де Гассар відзначила тісну співпрацю Посольства з Університетом як важливий момент міжнародної діяльності.

У свою чергу пан Мухамед Кетата, директор Центрального та Східного регіону Агенції університетської франкофонії наголосив, що Університет активно долучається до реалізації цілей та пріоритетів АУФ : відтак франкомовні студенти мають можливість долучитися до участі у проектах, запропонованих Агенцією.

Декан Факультету іноземних мов пан Любомир Бораковський побажав успішної роботи доповідачам п’яти секцій конференції : «Лінгвістика французької мови», «Франкомовна література», «Дидактика», «Економіка», «Природничі науки».

Нагадаємо, що метою конференції є популяризація французької мови та франкомовної культури в Україні, а також заохочення до реалізації спільних дослідницьких проектів між Україною, Східним регіоном Європи та франкомовними країнами.

Учасниками конференції є науковці та викладачі різних профілів діяльності – представники 19 країн (Азербайджану, Алжиру, Бельгії, Білорусі, Болгарії, Ірану, Йорданії, Кот-д’Івуару, Мадагаскару, Марокко, Молдавії, Нігерії, Польщі, Сенегалу, США, Тунісу, Франції, Чорногорії, України). Триватиме конференція до 9 квітня.