Продовжуємо подорожувати та пізнавати Україну

30.04.2024 | 12:55

Весна – це чудова пора року для подорожей, а коли це подорож рідною Україною – це вдвічі захоплююче.
В суботу,  27 квітня, студенти іспанської філології кафедри французької та іспанської філологій (1 та 2 курси) та студенти англійського відділення (3 курс) і перекладу (1 курс), які вивчають іспанську як другу іноземну мову, здійснили свою спільну подорож.Початком мандрівки був мальовничий Гошівський монастир (розташований на Ясній Горі), який зачаровує своєю історією та є місцем духовного осередку для багатьох людей.
Карильйон (в Україні він є лише в 4 храмах) – надзвичайна окраса комплексу монастиря. Студенти мали змогу відчути себе справжніми дзвонарями. Але перлиною храму, без сумніву,  є чудотворна ікона Божої Матері. У спільній молитві ми попросили Перемоги для України та охорони і опіки для всіх воїнів ЗСУ.
Продовженням подорожі став гарний пікнік на березі річки у підніжжі Ясної Гори. Студенти мали змогу поспілкуватися, познайомитися та провести час в неформальній обстановці.
Завершенням мандрівки стало відвідання Палацу Яблоновських-Бруницьких, що знаходиться у с. Підгірці біля м. Стрий (ймовірна перша згадка датується 1734 роком). Це чудовий приклад відновлення памʼяток архітектури завдяки приватній ініціативі. Із 48 кімнат наразі відновлено 8. Навколо садиби є надзвичайно красивий сад, окрасою якого є платан та грабова алея.
Дбаймо про своє, пізнаваймо своє, будьмо горді за своє, бо Україна прекрасна!