Співпраця кафедри французької філології та Французького Альянсу

30.12.2020 | 12:33

Незабаром скінчиться перший семестр. Він був нелегким, як для викладачів, так і для студентів, проте, підбиваючи підсумки, я б хотіла звернути увагу на прекрасний досвід, який ми мали змогу отримати.

Завдяки співпраці нашої кафедри та Французького Альянсу у м. Львові, нам пощастило мати пари з лекторкою з Франції – Лізою Бурде. Вона приїхала до нас на стажування, щоб не лише поділитися з нами своїми знаннями та набратися досвіду, а ще відкрити для себе нашу чудову  країну. Перш за все, наша група хоче подякувати викладачам, які уможливили таку співпрацю та цікаве спілкування!

 

Хоча ми не мали змоги зустрітись у стінах університету, Ліза зробила усе можливе, аби зацікавити нас і залучити до командної роботи через екрани.  Під час вивчення необхідного матеріалу, ми мали змогу обговорити актуальні та суперечливі питання, представити власні ідеї, виконуючи цікаві завдання і, перш за все, поспілкуватися з людиною, для якої французька є рідною! Вивчаючи комунікативне письмо ми складали офіційні документи та та проникали в тонкощі приватної кореспонденції. У процесі написання власних резюме та мотиваційних листів ми отримали важливий досвід для нашого професійного майбутнього. Під час занять з французької мови нашу увагу було зосереджено на усному мовленні, яке вимагає не лише ґрунтовних знань з іноземної мови та оволодіння комунікативними навиками, а й переборювання власних стереотипів Ми ділилися власним досвідом та висловлювалися на численні теми, запропоновані нашим викладачем та стажисткою.

 

Окремої уваги заслуговують “ательє”,чи майстеркласи з французької мови, які стали ще однією цікавою  частиною навчального процесу і новим неоціненним досвідом. Ательє були присвячені різним темам, зокрема, тонкощам французької вимови, особливостям французької освіти, а також культурі Франції та її звичаям і традиціям. Завдяки майстеркам ми отримали змогу пройнятися культурою країни, мову якої ми вивчаємо, адже важливо звертати особливу увагу на вивчення культури країни, нею не можна нехтувати, бо мова – це пряме віддзеркалення ментальності та світогляду нації.

 

Хроленко А., ІНФ-21