Участь у лекції професора Університету Сорбонна Paris V René Descartes пана Франсіса Єша

27.04.2022 | 22:01

Незважаючи на сумні та тривожні події в житті нашої України, викладачі та студенти відділення французької філології мали чудову можливість взяти участь у онлайн-конференції професора Університету Сорбонна Paris V René Descartes, наукового директора докторської школи “Concepts et Langages” Франсіса Єша, присвяченої особливостям французької президентської виборчої кампанії 2022.

Аналізуючи політичне життя Франції, професор Франсіс Єш, без сумніву, не міг обійти трагічні події в житті нашої країни та вплив результатів президентських виборів у Франції на майбутній розвиток нашої держави. Війна в Україні мала на французьку політику подвійний вплив: вона зміцнила лідерство дійсного президента та дискредитувала всіх кандидатів із проросійськими поглядами. Пан професор зацікавив студентів чітким та глибоким аналізом особливостей рекламної кампанії кожного із кандидатів на пост президента Франції, звертаючи увагу на прагмалінгвістичні тонкощі рекламного дискурсу, його психологічні, соціологічні та психофізіологічні фактори.

Ми надзвичайно вдячні панові професору, великому другові нашої кафедри за підтримку України з перших днів російської агресії, а також за бажання поділитися з нами своїми знаннями.