ВЕБІНАР „Kulturreflexives Lehren und Lernen – Kalliope“

06.12.2021 | 20:01




Під час щомісячних зустрічей протягом жовтня – грудня наша лекторка Prof. Ruth Bohunovsky ознайомила нас з актуальними теоріями культурологічного підходу у вивченні іноземної мови. Адже що таке культура у теперішньому розумінні? Як саме можливо інтегрувати культурологічний аспект у навчальний процес? Як обговорювати культурно-специфічні теми навіть на початкових етапах вивчення німецької мови? Ці та інші питання спонукали нас до роздумів у теоретичній частині семінару.
Цікаво, що основний акцент вебінару був спрямований на способи імплементації у навчальний процес життя, наукових здобутків чи творчості видатних жінок (що наче жили й творили під егідою Калліопи – найстаршої серед дев’яти муз у в давньогрецькій міфології, покровительки епічної поезії й науки). Саме тому для практичної частини кожна з учасниць вебінару обрала одну з десяти визначних представниць мистецтва, науки чи літератури й підготувала чудові навчальні матеріали. Після їхнього обговорення ми тепер можемо використовувати їх під час власних занять.
Отож, ми щиро дякуємо нашій лекторці за цікаві ідеї, неповторний обмін досвідом та практичні навички, спрямовані на поширенні культуроцентричного аспекту в навчанні німецької як іноземної мови!