«Венеціанський купець» на гастролях…

09.06.2015 | 23:51

Великого резонансу набула прем’єра п’єси «Венеціанський купець» Вільяма Шекспіра за участі студентів факультету іноземних мов. Та ще більшою приємною несподіванкою для акторів-аматорів стало запрошення від колег з Польщі взяти участь у Міжнародному молодіжному фестивалі «Ювеналія-2015» 21-24 травня 2015 року в м. Кросно в рамках співпраці кафедр англійської філології ЛНУ імені Івана Франка та ДВТШ імені Станіслава Пігоня. Фестиваль щорічно збирає різні колективи як з Європи, так і з Америки, з метою інтернаціонального культурного обміну.

Студенти, під керівництвом Вікторії Володимирівни Яремчук, асистента кафедри світової літератури та Діани Миколаївни Мельник, доцента кафедри світової літератури, приїхавши до Кросно, міста, що під Краковом, були вражені гостинністю польських студентів та викладачів. Львівський колектив у складі 23 осіб впродовж декількох годин наполегливо проводив репетиції, з метою адаптації до акустики нового залу та налаштування технічного обладнання. І все це не даремно, адже на прем’єрі актори потішили глядачів не лише своєю талановитою грою, але й рівнем володіння англійської мови. Опісля вистави глядачі охоче підходили до керівників та до самих акторів і дякували за чудовий рівень підготовки, вдало підібрані костюми та використання інноваційних технологій для полегшення розуміння шекспірівської мови глядачами. Також господарі люб’язно запрошували українську делегацію приїжджати ще та дивувати новими театральними доробками. Окрім театрального досвіду, українські студенти мали змогу попрактикуватися у спілкуванні англійської мови зі студентами з інших країн та бути глядачами під час їхніх виступів.

Також акторській трупі була надана можливість відвідати музей скла, поспостерігати, ба навіть, взяти участь у процесі виготовлення скляних виробів; адже, як відомо, Кросно славиться індустрією скла.

Поїздка до Польщі запам’яталася не лише вдалим виступом студентів факультету іноземних мов, але й туристичним екскурсом по Кракову, де трупа акторів-аматорів провела хоча один, але повний вражень день. Тригодинна екскурсія розкрила красоти старого міста: Головний Ринок, замок Вавель, Ягелонський університет, Єврейський квартал, всього і не перелічити. Додому ж наші «венеціанці» привезли море емоцій та вражень, творчий запал, нові ідеї щодо постановки наступних п’єс та нестримне бажання не зупинятися на досягнутому.

Ярина Гопчук,

студентка IV курсу факультету іноземних мов