Враження магістрантки 2 курсу іспанської філології Вікторії Цайдер від навчання в Іспанії за програмою Еразмус+

25.09.2022 | 17:25

Всім привіт!

Моя поїздка в Іспанію по програмі Еразмус+ була абсолютно несподіваною, та ще й під час війни в Україні. Навчатись в університеті Кадіса з другої половини семестру було певним викликом. Але з іншого боку, це було свого роду школою життя: чужа країна, чужі закони, інша ментальність, культура, звичаї…

Життя в іспанській родині ще краще відкрило для мене розуміння їхнього способу жити і думати. При нагоді, ще раз дякую родині, яка дала мені можливість зблизька побачити життя іспанської, та ще й багатодітної сімʼї, що вже є чимось надзвичайним у сучасному іспанському прагматичному суспільстві.

Окрім інтенсивного навчання, цей час був наповнений також багатьма подіями: я відвідала Мадрид (Королівський палац Мадрида), Барселону (особливо мене вразила велич кафедрального собору Sagrada Familia), Севілью, Тарраґону; ходила на гору Монтсерат; була на зустрічі з колумбійцями у день виборів президента їхньої держави; мала змогу жити два тижні у колумбійській родині та їсти їхні традиційні страви.

Також мені вдалося поїхати на відомий Camino de Santiago, який я пройшла разом з групою паломників.

Окрім цього, я допомагала як волонтер з перекладами для українських біженців, і навіть по телефону перекладала співбесіду нашої українки.

Заохочую усіх брати участь у таких програмах: вони відкривають горизонти, світогляд, карʼєрні можливості, дають неоціненний досвід, загартовують і сприяють особистому зростанню.