Враження студентки 4 курсу іспанської філології Тетяни Шиленко від навчання в Іспанії за програмою Еразмус+

25.09.2022 | 17:44

Не втомлююся повторювати, що для мене Еразмус означає півроку довжиною в життя. На початку мобільності почалася повномасштабна війна, яка звісно ж вплинула на моє перебування тут, в Іспанії. Тим не менш, я можу впевнено сказати, що мій Еразмус був вдалим.

Тут я зустріла свою другу родину, нових друзів. Ми разом росли персонально та кар’єрно. Тут я відчула, що таке європейська система освіти і як це навчатися іноземною мовою, побачила різницю в оцінюванні та ставленні студентів до навчання. І звичайно ж, тут я “набралася вулиці”, як кажуть мої друзі, тобто “вуличного сленгу”.

Та не тільки це. Тут також я відчула любов до літератури, культури, історії, розвинула в собі навички особливого бачення світу та, як то було з Сервантесом, навчилася “бути терплячою до інший культур та способів життя, релігій, бачень”, що без сумніву відкрило мені, так само як і всесвітньовідомому письменникові, широкий кругозір та персональний ріст.

У Кадісі, де сонце світить майже цілий рік, так само світяться посмішками обличчя людей, які готові піти тобі назустріч. Завдяки уважним викладачам та розуміючим колегам, навчання, хоч і не було легким, все ж було дуже цікавим та корисним. І звісно, в перервах між парами та домашніми завданнями, я мала змогу побачити країну, в яку так мріяла потрапити, і я вас запевняю, не даремно я так того хотіла.