Враження від стажування в Університеті Пуатьє, Франція, липень 2022р.

04.08.2022 | 19:00

Є такий вислів «Carpe diem”, який у перекладі з латини, означає «лови момент». Цей рік навчив кожного українця жити моментом, ніби востаннє.
Нам випала можливість стажування у Франції. Мені здається, то є мрія кожного студента філології-відвідати країну, мову якої вивчаєш.
У нас була дуже весела дорога, адже нас було багато , ми підбадьорювали одна одну і завжди залишались на позитиві! Країна зустріла нас із прохолодою , якої так не вистачало після спекотних днів в Україні.Ми приїхали вночі, проте місто нас вразило своєю красою відразу.Здавалось , ніби місто знаходиться на березі океану. Люди дуже привітні, організатори дали нам все необхідне. Величезна подяка їм за ті вечері та пікніки, які ми провели разом!
Ми відвідали Ля Рошель , плавали в океані та вивчали захід Франції! До того ж , ми мали пари, які були дуже повчальні! Ні, ми не вивчали сюбжонктив , але ми вивчали різні традиції, корисні фрази, багато розмовляли та готувались до DELF B2! Викладачі -професіонали! З ними ніколи не було нудно, пари проходили легко та було дуже атмосферно.
Пуатьє -місто, де не має тривог, де є радість та вирує життя. Проте час наших канікул пролетів і час повертатись у рідну Україну!
Цей стаж дав нам можливість поспілкуватись із носіями мови та оцінити свій рівень мови. Я невимовно вдячна нашому університету та усім людям, які допомогли нам провести ці дні у Франції!