Виставка фотографій Жеральда Біттера “Мости для того, щоб об’єднатися”

14.05.2024 | 19:03

Доцентка кафедри світової літератури Ірина Кушнір стала організаторкою виставки «МОСТИ, щоб об’єднатися» мистецьких фотографій французького інженера і фотографа Жеральда Біттера, надихнувшись поезією про любов, добро та сенс життя Гійома Аполлінера «Міст Мірабо»:

Під мостом Мірабо струмує Сена
Так і любов
Біжить у тебе в мене
Журба і втіха крутнява шалена

Хай б’є годинник ніч настає
Минають дні а я ще є

Рука в руці постіймо очі в очі
Під мостом рук
Вода тече хлюпоче
Од вічних поглядів спочити хоче

Хай б’є годинник ніч настає
Минають дні а я ще є

Любов сплива як та вода бігуча
Любов сплива
Життя хода тягуча
Надія ж невгамовано жагуча

Хай б’є годинник ніч настає
Минають дні а я ще є

Минають дні години і хвилини
Мине любов
І знову не прилине
Під мостом Мірабо хай Сена плине

Хай б’є годинник ніч настає
Минають дні а я ще є

Виставка триватиме з 13.05.2024 р. до 16.05.2024 р. у 2-му корпусі НУ «Львівська Політехніка» у приміщенні Інституту будівництва та інженерних систем за сприяння й підтримки зав. кафедри автомобільних доріг і мостів д.т.н., проф. Христини Соболь та Альянс Франсез м. Львова в особі пані Наталії Гоц, за що  висловлюємо їм щиру вдячність.

Виставка має на меті показати мости як символ підтримки й об’єднання засобом мистецтва між Україною та Францією.

 

Особливу вдячність висловлюємо панові Ж. Біттеру, який погодився надати його мистецькі фотографії для експозиції, та за його громадянську позицію: «На мою думку, мости як символ єднання є людським витвором, що об’єднує квартали, міста, країни.  Що може бути більш красномовним, аніж ця метафора єднання, братерства, де голоси народу звучать спільно? Такі цінності глибоко вкорінені як у Франції, так і в Україні. Проте цей зв’язок не вичерпується лише цим. Обидві нації мають особливі багаті культури, відображені в їхніх мистецтвах, літературах та національних кухнях, що примножує культурну різноманітність Європи, посилюючи зв’язки між народами і націями».