Захист магістерських робіт кафедри німецької філології

21.12.2023 | 23:52


Раді повідомити вам, що 20-21 грудня на кафедрі німецької філології відбувалися захисти кваліфікаційних робіт наших магістрів!

Зокрема, 20 січня Амірова Ельвіра ділилася результатами свого дослідження про назви ремісників у сілезькому діалекті; Давида Анна-Олена розповіла про екфразисну адаптацію «Меланхолії І» Альбрехта Дюрера у “Собачій новелі” Маріон Пошман; Івасечко Любомир надав макростилістичні характеристики лайв-тікера як форми інформування про війну в Україні в німецьких онлайн-масмедіях; Коваль Олена підготувала ґрунтовну розвідку про щоденникову форму роману Роберта Вальзера “Якоб фон Ґунтен”; Козловська Вікторія детально проаналізувала оповідні прийоми для створення саспенсу у вибраних німецькомовних романах з елементами фантастики і містики; Максимець Соломія ретельно дослідила німецькомовну газетну кореспонденцію як гібридний тип тексту.

21 січня з доповіддю на тему «Лінгвопрагматичні особливості німецької харчової реклами» виступив Мацюняк Володимир; Черепаня Валерія поділилася результатами лінгво-стилістичного аналізу колонки „Zwiebelfisch“ Б. Зіка; Милян Олена розповіла про семантику і синтаксис німецьких прикметників, що позначають поняття температури; із цікавими ілюстративними прикладами про гумор у рекламі доповідала Сподаренко Анастасія; експресивні мовленнєві акти в п’єсах Неллі Закс проаналізувала Турик Соломія; про глосу як журналістську форму доповіла Ферій Марія.

Ми щиро дякуємо керівникам кваліфікаційних робіт, зокрема, проф. Маценка С.П., проф.Максимчук Б.В., доц. Петращук Н.Є., доц. Пиц Т.Б., доц. Захаров Ю.М., доц. Яремко М.В., доц. Назаркевич Х.Я., доц. Крайник О.В., доц. Бєлозьорова Ю.С., доц. Котовські Г.Ф., доц. Микитюк Ю.В. та доц. Шаряк О.М. за наукове керівництво магістерськими роботами, поради та допомогу на кожному етапі роботи. А також щиро вдячні рецензентам за ґрунтовну вичитку робіт, доречні зауваження та цікаві запитання!

Кафедра німецької філології щиро вітає випускників-магістрів з успішним захистом кваліфікаційних робіт та бажає подальших наукових здобутків у царині німецької філології!