Звіт про засідання студентського літературного наукового гуртка «PLEYADA-2» у травні 2024 р.

22.05.2024 | 17:54

У травні 2024 р. ми зібралися на презентацію наступного випуску Літературних Журналів 2024 року.

Перший Літературний Журнал «Антиутопії» авторства студентки групи ІНн-21с Катерини Саєнко мав на меті дати огляд літературних антиутопій. З презентації ми дізналися багато цікавих деталей про авторів і романи-антиутопії Дж. Орвелла, Б. Сансаля та ін.

Другий Літературний Журнал «Про їжу у світовій літературі» авторства доц. Кушнір І. Б., доц. Кохан Р. А., студентки групи ІНф-21с Катерини Палош звернувся до food studies (з англ. дослідження їжі), що є  міждисциплінарним полем для вивчення стосунку між їжею, культурою і соціумом. Становлення food studies як окремого напряму досліджень припадає на початок 1990-х років. На той час у західній гуманітаристиці з’явилася велика кількість публікацій та конференцій, присвячених питанням їжі, закономірностям харчування, іншим аспектам харчової культури і харчової поведінки. Звідси наше зацікавлення цією темою. В доступній та розважальній формі ми показали розуміння їжі як носія смислової інформації в літературному тексті. Матеріалом стали романи світової й української літератури, де їжа використовується для характеристики персонажа.

Запрошуємо долучатися до наступних засідань гуртка!