Звіт про засідання студентської конференції (підсекція кафедри світової літератури)

28.09.2023 | 16:05

Звіт

про засідання підсекції світової літератури студентської наукової конференції

“АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЛІНГВІСТИКИ, СВІТОВОЇ ЛІТЕРАТУРИ ТА ХУДОЖНЬОГО ПЕРЕКЛАДУ”

28 вересня 2023 р. відбулося засідання підсекції світової літератури студентської наукової конференції «Актуальні питання лінгвістики, світової літератури та художнього перекладу».  Було заявлено десять доповідачів з актуальними темами з літературознавства. Свої доповіді виголосили шість учасників конференції.

Керувала засіданням підсекції доц. Кушнір І. Б., яка привітала учасників засідання та ознайомила з порядком денним і регламентом роботи. Секретарем засідання виступила студ. Добрівська О. О.

В ході засідання були виголошені та обговорені доповіді, що розкривають різні аспекти дослідження світової літератури, зокрема: Верцімага А. В. – «Природа людини між добром і злом у романах В. Голдінга»; Добрівська О. О. – «Феномен музики в літературній творчості Е. Єлінек на прикладі  роману «Піаністка»; Єременко В. Р. – «Дихотомія та метаморфози образу Диявола у світовій літературі»,  Зрайло Х. В. – «Війна в літературі – проблема «втраченого покоління» на прикладі   роману Е. М. Ремарка «На західному фронті без змін», Стеців Н. С. – «Час і простір у романі І. Мак’юена «Субота», Умрихін К. В. – «Репрезентація жіночої ідентичності та сімейного побуту в романах Дж. Остін «Гордість і упередження» та «Емма».

Учасники засідання відзначили високий рівень доповідей, багатогранність наукових інтересів учасників конференції, що охоплюють питання дослідження класичної та сучасної літератури. Засідання підсекції світової літератури стало прикладом наукового спілкування та дискусій між учасниками. На завершення голова засідання доц. Кушнір І. Б. висловила подяку всім, хто зміг приєднатися, незважаючи на складні обставини роботи під час воєнного стану, та запросила до участі у студентській секції Міжнародної наукової конференції «Світова література в літературознавчому дискурсі ХХІ століття», яка відбудеться 26-27 жовтня 2023 р.