Дні Франкофонії у Львові

26.03.2018 | 11:57

Щорічно 20 березня у світі відзначається міжнародний день Франкофонії.

Студенти факультету іноземних мов, які вивчають французьку як основну і другу мову, а також студенти неспеціальних факультетів стали активними учасниками акцій, запропонованих Посольством Франції в Україні в межах угоди про співпрацю Університету та «Альянс Франсез» м. Львова.

20 березня понад 45 студентів натхненно вправлялися у майстерності з французького слова на «Писемному марафоні» (Marathon de la Francophonie). Цей конкурс відбувався одночасно в університетах та навчальних установах Києва, Харкова, Львова, Чернівців, Івано-Франківська, Запоріжжя, Рівного, Дніпра. Впродовж цілого дня в активному ритмі усі команди франкомовних атлетів виконували спільне завдання: в ігровій формі пройти навчальний марафон, який чергував письмо, гру, усне та письмове висловлювання, дебати. Тематика цьогорічного Марафону стосувалася свободи вираження, що спонукало учасників черговий раз замислитися над проблемами сьогодення. Стажерка з Франції Сара Аші, викладачі кафедри французької філології Наталія Миколаєвич-Джуман і Наталія Дмитрасевич супроводжували та підтримували студентів протягом цього дня випробовувань і вони не підвели – гідно представили свої знання з французької мови та культури Франції.

21 березня у конкурсі «Золоте перо» (Plume dor) наші студенти мали змогу позмагатися за головний приз – поїздку до Франції. Даний конкурс заснований ще у 2000 році та відбувається під патронатом сенатора Jacky Deromedi.

У такій конкурсно-святковій атмосфері студенти разом зі своїми викладачами занурилися у багатогранний світ Франкофонії та зуміли підтвердити досягнення, набуті завдяки навчанню на факультеті, адже саме Львів переміг у командному квесті серед усіх команд України. Вітаємо!