Літнє стажування в Universités de Francophonia в Ніцці – ще один крок до професійного зростання

04.08.2024 | 11:16

Ще одне цікаве стажування. Доцентка кафедри французької та іспанської філологій Вікторія Лучкевич використала свою відпустку для професійного росту, а саме з 14 по 27 липня взяла участь у роботі Universités de Francophonia в Ніцці, де мала можливість зануритися в сучасні педагогічні підходи та методики, які покращують навчальний процес французької мови та роблять його більш динамічним і студентоцентрованим.
Однією з найцікавіших тем, що обговорювалися на стажуванні, було використання штучного інтелекту в навчанні. Модулі про штучний інтелект показали як інтелектуальні системи можуть персоналізувати навчання, адаптуючи контент до індивідуальних потреб студентів.
Окрім ролі ШІ в навчанні, значний акцент під час стажування робився на поглибленому дослідженні сучасних методів та інструментів, які уможливлюють значну динамічність навчального процесу та викликають інтерес у студентства.
Особлива увага надавалася нейролінгвістичному підходу до вивчення іноземної мови, який показав яким чином нейронаука може змінити підходи до навчання.
Стажування в Ніцці стало для Вікторії Лучкевич не лише професійним розвитком, але й чудовою нагодою зустріти колег з різних країн, обмінятися досвідом та обговорити нові цікаві ідеї.
Впевнені, що отримані знання допоможуть зробити навчання французької мови ще більш захопливим та ефективним для студентів, які вивчають французьку мову у стінах нашого університету.