Лінгвістичне стажування у Франції студенток Калинюк Ангеліни та Корнети Анастасії (другий курс, англійський переклад)

12.08.2024 | 19:15

Трохи більше тижня тому, ми повернулися з лінгвістичного стажування у Франції. Наше перебування тривало три тижні, з 9 по 30 липня 2024 року, у невеликих, але досить колоритних, мальовничих містечках Нової Аквітанії Mauzé-sur-le-Mignon i Saint-Saturnin-du-Bois, що знаходяться недалеко одне від одного. Завдяки тісній співпраці нашого університету з асоціацією « Espoir – Ukraine », нам вдалось втілити одразу дві мрії: побувати закордоном, та ще й мати чудову можливість удосконалити свій рівень французької. Наша подорож перевершила усі наші сподівання. Ми змогли не лише відкрити для себе частинку Західної Франції, але й наповну відчути як живуть французи, ознайомитись з їхньою культурою, звичаями, цінностями, різноманітною і смачною кухнею, тощо.
Протягом трьох тижнів ми стали частиною двох французьких сімей: ділили побут, подорожували, розважалися і найголовніше – багато спілкувалися. Стажування безумовно сприяло розширенню наших горизонтів, адже ми побачили Атлантичний океан, феєричні вистави Puy du Fou, острів, на якому жив Наполеон, «французьку Венецію» – і це далеко не все. Крім того, ми познайомилися з безліччю цікавих і привітних людей.
Ми з упевненістю можемо сказати, що участь у цій програмі дозволила нам покращити рівень мовлення французькою та збагатити словниковий запас, а також подарувала безцінний досвід, який стане у нагоді у подальшому навчанні та роботі. За це ми хотіли б висловити вдячність асоціації « Espoir – Ukraine » (секретар Jean-Marie Dion), організації « Amitié sans frontières » (президент Anick Favreau), приймаючим сім’ям пану та пані Піко (Monsieur et Madame Picaud), пані Жірардо (Madame Girardeau), а також викладачам кафедри французької та іспанської філологій – Ірині Байцар , Наталії Ярошко-Кушнір , завідувачці кафедри Зоряні Піскозуб та адміністрації факультету іноземних мов ЛНУ імені Івана Франка за підтримку і допомогу в організації поїздки.