Круглий стіл, присвячений лекторам від Агенції з Міжнародного Співробітництва і Розвитку Іспанії та Міністерства Закордонних Справ Іспанії

03.01.2023 | 18:26

27 грудня 2022 року у рамках святкування 125-ої річниці кафедри французької філології відбувся круглий стіл, присвячений лекторам від Агенції з Міжнародного Співробітництва і Розвитку Іспанії та Міністерства Закордонних Справ Іспанії. Зустріч пройшла в Музеї історії університету у форматі онлайн-бесіди. У ній взяли участь завідувачка кафедри французької філології Зоряна Федорівна Піскозуб, викладачі-іспаністи, студенти та випускники іспанської філології, Тимчасово повірений у справах Королівства Іспанії в Україні Пабло Ган Кесада та лектори, які працювали на кафедрі впродовж останніх десятиліть.

Піскозуб З.Ф. відзначила важливу роль лекторів у становленні та розвитку іспанської філології у Львівському національному університеті імені Івана Франка і подякувала їм за їх внесок у популяризацію іспанської мови та культури.

Цимбалістий І.Ю., відповідальний за загально-організаційний супровід лекторів, розповів про 24-літню історію їхньої діяльності на кафедрі французької філології, яка розпочалась завдяки старанням колишнього завідувача кафедри професора Романа Семеновича Помірка, згадав основні проблеми та труднощі, з якими вони зустрілися, наголосив на важливості їх роботи у навчанні студентів, вдосконаленні знань з іспанської мови викладачів, культурному взаємообміні, встановленні іспансько-українських зв’язків і просто дружніх стосунків.

Викладач відзначив важливу роль Посольства Іспанії у становленні іспанської філології, забезпеченні її літературою, організації Центру проведення іспитів DELE, подякував за надання викладачам та студентам стипендій Агенції з Міжнародного Співробітництва і Розвитку Іспанії від Міністерства Закордонних Справ Іспанії та за участь іспанських університетів у програмі студентської мобільності Еразмус+.

Лектори, своєю чергою, поділились своїми враженнями і спогадами про найяскравіші моменти їх роботи на кафедрі та перебування у Львові, участі у різноманітних подіях в середній школі та загальноукраїнських проектах, а також розповіли про набутий досвід, який допоміг їм у подальшій професійній карʼєрі.

Тимчасово повірений у справах Королівства Іспанії в Україні Пабло Ган Кесада відзначив роль кафедри французької філології у популяризації іспанської мови та культури в Україні і пообіцяв, що Посольство Іспанії й надалі продовжуватиме тісне співробітництво з ЛНУ ім. І.Франка і, зокрема з кафедрою французької філології.