Враження студенток кафедри французької та іспанської філологій від навчання в університеті міста Кадіс (Іспанія)

19.07.2024 | 08:03

Для одних студентів липень – це канікули та відпочинок, а от для інших – це закінчення семестру та повернення в стіни рідного університету із різних навчальних програм. До прикладу, студентки-магістранки іспанської філології Олена Гірняк і Ольга Козловська повернулися з  Університету міста Кадіс (Іспанія), де провчилися семестр за програмою академічної мобільності Еразмус+. Наші студентки діляться своїми враженнями про навчання та заохочують усіх, хто ще вагається чи поступати в магістратуру – не сумніватися, а з користю використати 1,5 роки навчання на магістерській програмі «Іспанська та друга іноземні мови і літератури», щоб поглибити свої знання з філології, розширити горизонти і здобути стипендію для навчання в Іспанії.

Нагадаємо, що студенти іспанської філології (бакалаври та магістри) є частими гостями Університету Кадіса, де вони навчаються  впродовж семестру за програмою Еразмус +. Пропонуємо вашій увазі враження наших студенток від навчання в іспанському університеті.

Ольга Козловська: «Програма Еразмус+ надала неймовірний досвід проживання та навчання в Іспанії. Навчання в Університеті Кадіса було дуже захопливим та продуктивним. Викладачі та студенти допомогли швидко інтегруватись в іспаномовне середовище, надавши постійну підтримку. Висока якість освіти стимулювала до нових досягнень, а ефективні методи навчання дозволили практично застосувати отримані знання. Я, як студентка магістратури іспанської філології, відчула особливу користь від цього досвіду, оскільки вже є база набутих знань на бакалавраті. Отож, адаптація до життя в Іспанії і поглиблення знань про різні аспекти мови відбувалися набагато легше та ефективніше.
Зустріч з іноземними студентами урізноманітнила навчання та додала родзинки до навчального процесу.
Окрім академічної частини, програма Еразмус+ також дала змогу відвідати різні міста Іспанії та насолодитися їх краєвидами і культурними особливостями. Кадіс – неймовірно красиве місто з приємними людьми, які завжди прийдуть на допомогу.
Я щиро вдячна університету і особливо викладачам кафедри іспанської та французької філологій за цей чудовий досвід та незабутні враження!»

Олена Гірняк: «Кадіс, розташований на вузькому півострові, який оточений водами Атлантичного океану, є справжньою перлиною Андалусії. Це місто з багатою історією зачаровує своєю автентичністю та неповторною атмосферою. Під час прогулянки вузькими вуличками старого міста ви відчуєте дух минулих епох. На західному узбережжі, де море зустрічається з містом, простягається мальовничий пляж Ла-Калета, що особливо прекрасний під час заходу сонця. Тут часто можна побачити традиційні рибальські човни, що додають місцевого колориту. Місто славиться своєю кулінарною традицією – численні тапас-бари та ресторани пропонують скуштувати свіжі морепродукти. А вечорами тут оживають численні площі, наповнюючись музикою, сміхом та галасом тутешніх мешканців і туристів. Кадіс також відомий своїми святами, найбільш яскравим з яких є карнавал – один з найстаріших та найвідоміших в Іспанії. Карнавал в Кадісі славиться своїми музичними виступами, особливо сатиричними піснями “chirigotas”. У цей час місто перетворюється на справжній феєрверк барв, музики та веселощів, приваблюючи тисячі відвідувачів.

Навчання в Кадісі не менш вражаюче та цікаве. Переступаючи поріг університету, ви поринаєте не лише в іспаномовне середовище, оскільки тут зустрічаються студенти та викладачі з інших країн. Таким чином, ви маєте можливість покращити та вдосконалити свої мовні та комунікативні навички. Викладачі – справжні знавці своєї справи та нереальні мотиватори для студентів, завжди готові допомогти та скерувати у правильному напрямку. Вони з натхненням та креативністю виконують свою роботу і водночас роблять все, аби студент сам прагнув здобувати знання, а комфортні аудиторії та сучасні технології сприяють цьому. Завдяки тому, що кожен предмет формують різні групи студентів, можна з легкістю знайомитися з новими людьми та розширювати коло друзів. Студенти мають можливість познайомитися з численними культурними подіями, музеями, архітектурними пам’ятками та фестивалями, що дозволяє глибше зануритися в іспанську культуру. Крім того, майже щотижня організовують поїздки до інших міст Іспанії чи навіть іноземних країн, що є чудовою можливістю подорожувати, відвідати багато цікавих місць та ознайомитися з особливостями кожного.
Отож, навчання в Кадісі забезпечує високу якість освіти, покращення мовних навичок, культурне збагачення, міжнародний досвід, гарні кар’єрні перспективи та комфортні умови життя. Кадіс – це місто, яке неможливо забути і куди завжди хочеться повернутися».