Запрошуємо до участі у Всеукраїнській науковій конференції «Традиції і сучасність романістики: 125 років кафедри французької філології », 10 – 11 листопада 2022 року

31.08.2022 | 19:00

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Маємо честь запросити Вас до участі  у Всеукраїнській науковій конференції

«Традиції і сучасність романістики: 125 років кафедри французької філології »,

яка відбудеться 10 – 11 листопада 2022 року.

Кафедру французької філології у Львівському національному університеті імені Івана Франка було засновано у 1897 році стараннями відомого дослідника у галузі історично-порівняльної романістики, професора, доктора університету Сорбонна Едварда Порембовича. У першій третині XX ст. кафедра об’єднала відомих учених та дослідників романського мовознавства зі світовими іменами, професорів Зигмунда Черни (засновника експериментальної фонетики), Казимира Ярецького (відомого літературознавця, дослідника народної латини), Тадеуша Бой-Желенського (славетного перекладача), Єжи Куриловича (всесвітньовідомого спеціаліста з індоєвропейського мовознавства).

Вагомий внесок  в розвиток сучасної романістики зробили корифеї кафедри французької філології професори Домбровський О.А., Войтюк  М.А., Волощак С.А., Помірко Р.С.

Особливістю кафедри на сучасному етапі є  поєднання та рівноцінне функціонуванню двох філологій: французької та іспанської.

Ця наукова зустріч має на меті дослідження питань романістики крізь призму семантичних, прагматичних, дискурсивних, перцептивних, синтаксичних, морфологічних, фонетичних і  дидактико-когнітивних аспектів у синхронії та діахронії. Ці питання розглядатимуться на засіданнях відповідних секцій: мовознавства, літературознавства, дидактики.

Для доповіді на конференції передбачається 20 хв та 10 хв для обговорення.

Мова конференції – українська.

Конференція відбуватиметься у змішаному форматі (очний та дистанційний ). Залежно від формату конференції формуватиметься оргвнесок. Для участі в конференції просимо надіслати до 25 жовтня 2022 року анотацію доповіді  ( 200-300 слів, включно з бібліографією – 2-3 позиції).

Анотацію та анкету, заповнену відповідно до поданого вище зразка, надсилати:

секція мовознавства Hanna.Kost@lnu.edu.ua

секція літературознавства olga.mayevska@lnu.edu.ua

секція дидактики Olena.Pysarevska@lnu.edu.ua

Передбачається публікація матеріалів конференції.