Звіт про участь у Міжнародному науковому колоквіумі «Вивчати/навчати французької мови у кризових умовах» доцента кафедри світової літератури Кушнір І. Б.

09.07.2024 | 17:47

Доцент кафедри світової літератури Кушнір Ірина Богданівна мала честь брати участь у франко-українському колоквіумі, що відбувся 4-5 липня 2024 року в Лотаринзькому університеті в м. Мец (Франція), організованому кафедрою романської філології та перекладу факультету іноземних мов Чернівецького
національного університету імені Юрія Федьковича і центром досліджень медіацій Лотаринзького Університету за участі організації «Обміни Лотарингія Україна» та підтримки посольства Франції в Україні і Французького Інституту в Україні.
Запропонована тема для обговорення «Вивчати/навчати французької мови у кризових умовах» зібрала разом французьких та українських науковців. Доповідь доц. Кушнір І. Б. про роботу над підручником для українських переселенців у франкомовних країнах викликала зацікавлення і запитання, оскільки категорія
українців, старших за 50 років, є особливою з позиції інтеграції саме через труднощі вивчення французької мови.
У програмі колоквіуму були обміни досвідом викладання французької мови у кризовій ситуації, наукові виступи з проблем дидактики, зустріч в Українському центрі м. Мец, майстер-клас із письма, зустріч у мерії м. Мец, екскурсії містом.
Доц. Кушнір І. Б. висловлює вдячність за прекрасну організацію й теплу зустріч пані Г. Драненко, панові В. Москалю, пані А. Монньї, пані І. Осовській і щиро вдячна за можливість здійснити поїздку до м. Мец Французькому Інститутові в Україні в особі пані Е. Мармузе де ля Тай.