18 грудня 2021 року відбувся ІІІ етап (фінал) Всеукраїнського Шекспірівського конкурсу студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса

30.12.2021 | 17:20

Віталій Кейс (1936–2014) – американський літературознавець українського походження, професор, фахівець з англійської літератури, перекладач, автор чисельних публікацій з історії української і англійської літератури в журналах України, один з ініціаторів проведення Всеукраїнського Шекспірівського конкурсу студентських досліджень, сприяв налагодженню контактів із Союзом українок Америки та Науковим товариством ім. Т. Шевченка в Америці. На вшанування пам’яті Віталія Кейса з 2015 року рішенням Міжнародної наукової конференції «Шекспірівський код у глобальному культурному просторі: Між покликом і викликом» (Запоріжжя, 25-27 вересня 2014 р.) Всеукраїнський шекспірівський конкурс студентських досліджень названо його іменем.
18 грудня 2021 року в Запорізькому національному університеті відбувся фінал ХІ Всеукраїнського Шекспірівського конкурсу студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса, який організований під егідою МОН України. Цього року на конкурс подано 68 проєктів, авторами яких є студенти 21 університету з 12 міст України. Серед учасників Конкурсу  – не тільки філологи, а й майбутні міжнародники, юристи, музиканти і навіть аграрії. До складу журі Конкурсу входить професор кафедри світової літератури О. Т. Бандровська.
На жаль, цього року студенти нашого університету не брали участі в Конкурсі. Запрошуємо наступного року всіх бажаючих молодих дослідників долучитися до участі в цьому надзвичайно цікавому заході і вибороти для нашого університету нагороду, продовжити традицію студентів-переможців зі Львова, які неодноразово отримували перші місця!
Детальніше про конкурс можна довідатись на сторінці Українського Шекспірівського порталу: https://shakespeare.znu.edu.ua/uk/