19.05.2023 р. відбулося засідання наукового семінару кафедри світової літератури «Простір літератури»

19.05.2023 | 20:59

КАФЕДРА СВІТОВОЇ ЛІТЕРАТУРИ ЛЬВІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА

ЛІТЕРАТУРОЗНАВЧИЙ СЕМІНАР «ПРОСТІР ЛІТЕРАТУРИ»

ПАНЕЛЬНА ДИСКУСІЯ НА ТЕМУ «Дружина Вільяма Шекспіра: факти, домисли, постпам’ять»

19 травня 2023 року відбулося засідання наукового семінару кафедри світової літератури «Простір літератури». Цього року було обрано тему, присвячену дружині Вільяма Шекспіра – Енн Гетевей, яка померла 1623 року. Метою засідання було подивитися на особистість В. Шекспіра з погляду його особистого життя, більше дізнатися про його дружину, дітей та сімейне життя.
Запрошеною спікеркою семінару була Наталія Миколаївна Торкут, докторка філологічних наук, професорка кафедри німецької філології, перекладу та світової літератури Запорізького національного університету, директорка Українського шекспірівського центру, академік АН ВШ України. З її доповіді слухачі дізналися багато фактів про родину Енн Гетевей,
обставини її шлюбу з В. Шекспіром, спадкоємців подружжя та заповіт Великого Барда. Проф. Торкут Н. М. зупинилася на творах В. Шекспіра, в яких дослідники виявляють мотиви, пов’язані з Енн Гетевей, а також на образі дружини В. Шекспіра у світовій літературі та дискусіях навколо біографії митця.
Засідання «Простору літератури» було проведено в рамках щорічного всеукраїнського заходу «Дні Шекспіра в Україні – 2023». У засіданні взяли участь 86 учасників – студентів, викладачів та аспірантів.

Велика всім вдячність!