Інтердисциплінарні вектори філології: академічна співпраця факультету іноземних мов із закладами вищої освіти України та світу

17.05.2024 | 21:42

16-17 травня 2024 року відбулася ІІІ Міжнародна наукова конференція «Сучасні тенденції у вивченні та викладанні іноземних мов», яку організувала і провела кафедра іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією Полтавського державного медичного університету. Співорганізаторами наукового заходу стали провідні заклади медичної освіти з Великобританії, Іспанії, Польщі, Шрі-Ланки, Румунії, Словаччини, України (Львів, Чернівці, Вінниця, Харків). До організації та проведення Міжнародної
конференції традиційно долучається факультет іноземних мов Львівського національного університету ім. І. Франка, зокрема, проф. Лідія Мацевко-Бекерська є членом організаційного комітету конференції.
Цьогоріч усі доповідачі визнали значне розширення наукової проблематики конференції, її переконливе простування до інтердициплінарності та урізноманітнення тематики дослідницького дискурсу. Головна увага була зосереджена на аспектах викладання іноземних мов у закладах вищої освіти, на зіставленні наукових біографій провідних медиків світу, на зближенні актуальних напрямів сучасних гуманітарних досліджень, на проблемах біоетики та академічної доброчесності у сучасному освітньому просторі. Окремим напрямом у роботі Міжнародної наукової конференції була проблема «Новітні тенденції у філології та міжкультурній комунікації». Учасники секції представили результати досліджень у царині лінгвістичних і літературознавчих студій. У роботі секції взяли участь проф. Лідія Мацевко-Бекерська і доц. Роксоляна Кохан.

Детальніше:

ІІІ Міжнародна науково-практична онлайн конференція «Сучасні тенденції вивчення та навчання іноземних мов Modern Trends in Foreign Languages Research and Teaching» (pdmu.edu.ua)