Конференція професора Франсіса Єша «У пошуках ідей: методи аргументації»

25.03.2021 | 17:00

25 березня 2021 року студенти та викладачі кафедри французької філології мали можливість в режимі zoom конференції прослухати доповідь видатного професора Франсіса Єша «У пошуках ідей: методи аргументації».

Професор університету Сорбонна  Paris V René Descartes, видатний науковець, науковий  директор докторської школи «Concepts et Langages», автор численних наукових та педагогічних робіт, Франсіс Єш привідкрив учасникам конференції своє бачення на сучасний світ риторики, її відображення у політичних промовах, способах відтворення інформації у мас-медійному просторі, вплив на аудиторію.

Професор теоретично та методологічно представив аргументативну інформацію у різних джерелах масової  комунікації, наводив переконливі твердження ведення політичної дискусії, виокремив особливості, прийоми та стратегії аргументування на прикладі промов та дебатів відомих французьких політиків.

Зустрічі такого професійного рівня збагачують, мотивують та спонукають до пізнання нових  знань. Викладачі подякували за цікаву презентацію і висловили сподівання щодо  наступної зустрічі. Особливу подяку професор висловив Ганні Мирославівні Кость за плідну співпрацю та організацію зустрічі.