Лекція Аквіліе Шіменіене “La intermedialidad: perspectiva general y aplicaciones” студентам-іспаністам кафедри французької та іспанської філологій

10.05.2024 | 23:53
8 травня – з нагоди Всеукраїнського фестивалю науки – Аквіліе Шіменіене (Akvilė Šimėnienė), фахівець з дидактики Монтессорі, іспанської мови як іноземної, іспанської культури, інтертекстуальності, наукової літератури в екзилі, перекладач наукової літератури і викладач університету Міколаса Ромеріса (м. Вільнюс, Литва) прочитала студентам-іспаністам  лекцію “La intermedialidad: perspectiva general y aplicaciones”.

Лекторка розпочала свою інтерактивну лекцію з мозкового штурму, і студенти поділилися асоціаціями про термін, відтак усі разом провели паралелі між особистими та спільними асоціяціями, визначили етимологію терміна ”інтермедіяльність” і окреслили сферу його вживання. Виявилося, що феномен інтермедіяльності присутній у житті кожного з нас, але зачіпатиме менше того, хто більше його вивчатиме.
Інтермедіяльність – це модифікація спілкування, що продукує великий спектр ефектів: від дидактичних і естетичних до ідеологічних і маркетингових.
У результаті зустрічі з п. Аквіліе Шіменіене студенти одержали дидактичний навід, інструменти для наукової роботи в напрямку інтермедіяльних досліджень, ідеї для творчості, побачили прикладні перспективи та морально-етичний фокус інтермедіяльності.
Зичливість литовських колег, їхній науковий стиль і велика національна гідність надихають і підбадьорюють нашу науково-студентську спільноту. Ми раді будемо бачити Аквіліе Шіменіене нашою гостею знову і знову. На різних подіях і не лише віртуально.