Лекція польської професорки пані Катажини Квапіш-Осаднік

06.12.2021 | 22:56

6 грудня 2021 року викладачі, а головно, студенти 2 курсу відділення французької філології мали чудову нагоду взяти участь у онлайн лекції габілітованої професорки Сілезького університету в Катовіцах, дослідниці в галузі не лише французького, а й італійського мовознавства, авторки численних праць з когнітивної лінгвістики та глоттодидактики пані Катажини Квапіш-Осаднік на тему:”S’exprimer soi-même: entre la linguistique axiologique, les théories de l’énonciation et l’analyse  du discours “.

Чудове володіння мовою, цікавий теоретичний матеріал, міцно переплетений з численними прикладами, не залишив байдужими студентів і вони активно включилися в дискусію, показуючи цим не лише своє розуміння предмету, а й зацікавлення основними проблемами аксіологічної лінгвістики, яка спрямована на проблеми «мови цінностей». Ознайомлення студентів з теоріями аргументації (Дюкро, Анскомбр) та суб’єктивності (Кербра-Ореккіоні) були сприйняті студентами із зацікавленням, а численні приклади спонукали їх до міркувань та до висловлювання власної точки зору.

Висловлюємо слова подяки пані  професорці Катажині Квапіш-Осаднік за цікаву інтерактивну лекцію та очікуємо нових наукових зустрічей!