Лекція, присвячена святкуванню Día de muertos в Мексиці

06.11.2023 | 00:25
1 листопада студенти та викладачі іспанської філології разом із студентами, які вивчають іспанську мову як першу та другу іноземну, мали змогу відвідати відкриту лекцію, присвячену святкуванню Día de muertos в Мексиці.
Доповідачка, мексиканка за походженням, викладачка Національного автономного університету Мексики (Universidad Nacional Autónoma de México), Дженіфер Веласкес Ольвера (Jennifer Velázquez Olvera) розповіла про давню історію цього свята, яке є визнане Світовою спадщиною ЮНЕСКО.

У цей день мексиканці феєрично вшановують памʼять своїх близьких, які за давніми віруваннями повертаються 1 і 2 листопада на землю щоб провести час із рідними. Основними символами святкування є вівтарі прикрашені черепами, свічками, pan de muerto, квітами (flor de Cempasúchil); Сіль та вода є теж обовʼязковими елементами цього свята.
Мексиканці одягають національний одяг та розмальовують обличчя. Жінки одягають обручі із квітів, що символізує  ворота у світ мертвих.
Дженіфер провела також майстер-клас для студентів із написання калаверітас (calaveritas). Це невеликі римовані тексти, зазвичай жартівливого характеру, стрижневою темою яких є смерть.
Дякуємо за зустріч і за цікаву розповідь! Наш світ є надзвичайним і неповторним і вивчення культур різних країн світу – це невідʼємна складова у вивченні іноземних мов.