Лекція викладачки Університету Екстремадури (Іспанія) Марії Луїси Монтеро Куріель на тему «Procesos de acortamiento en el español juvenil»

24.05.2023 | 23:40

24 травня, в рамках Фестивалю науки у Львівському національному університеті імені Івана Франка, викладачі, студенти – бакалаври та магістри іспанської філології  кафедри французької та іспанської філологій мали змогу послухати цікаву лекцію викладачки кафедри іспанської філології та загальної лінгвістики факультету філософії та словесності Університету Екстремадури, Марії Луїси Монтеро Куріель на тему «Procesos de acortamiento en el español juvenil».Під час лекції доповідачка розповіла про шляхи формування лексики, а саме про інверсію, запозичення, семантичні неологізми  в іспанській мові. Особливу увагу приділила морфо-синтаксичним неологізмам та лексичним усіченням у молодіжній лексиці. Запропонований викладачкою корпус цікавих прикладів, підготовлений на основі різноманітних наукових молодіжних журналів, серед них: Bravo, Como tú, Súper Pop, Nuevo Vale, та інші.
Актуальність теми викликала зацікавлення особливо у студентів та сприяла жвавій дискусії, у якій брали участь всі учасники лекції.
Дуже дякуємо за цікаву, детальну та інформативну лекцію і сподіваємося на нові зустрічі та плідну співпрацю між нашими університетами.