Літня школа французької мови та культури в університеті Пуатьє, 1-17 липня 2022 р.

20.07.2022 | 17:00

Два незабутніх, сонячних тижні провели студентки та викладачки кафедри французької філології факультету іноземних мов в університеті міста Пуатьє.

Організація «Літньої школи французької мови та культури» стала можливою завдяки партнерству Львівського національного університету імені Івана Франка в Альянсі європейських університетів EC2U, програмі академічних обмінів «ERASMUS+» та підтримці міста Пуатьє і регіону Нова Аквітанія.

Її оригінальний формат – «Університет на виїзді» – дозволив студенткам 3-го та 4-го курсу освітньої програми «Французька та друга іноземні мови і літератури» відвідати 48 навчальних годин із французької мови, дидактики, французької культури та цивілізації, що були проведені викладачками кафедри французької філології Надією Клепуц, Юлією Зеленою та Оленою Писаревською. Навчальні модулі «Підготовка до іспитів DELF DALF», «Навчати граючи», «Французька мова у медіа. Знайомство з TV5 monde, RFI, Culturethèque та IF Cinéma», ательє із розмовної та ділової французької мови та кіноклуб відбувалися у стінах юридичного факультету у самому серці старовинного міста Пуатьє.

Культурна програма була цікавою, насиченою та різноманітною завдяки гостинності та праці французьких партнерів. Кожна із учасниць літньої школи змогла знайти щось приємне для себе: хтось перевірив свою фізичну форму, вставши вперше на дошку для SUP серфінгу підчас сплаву по річці Кейн, організованому факультетом спорту, а когось більше зацікавили екскурсії центром Пуатьє або відвідини абатства Сен-Савен та його фрески XI-XII сторіч, внесені у всесвітню спадщину ЮНЕСКО. Когось зачарував муніципалітет Шовін’ї із середньовічним замком та захопливим шоу «Гіганти неба», а хтось закохався у парк «Футуроскоп».

Знайомство із Францією, мову якої наші студентки обрали за фах і візит до якої для них став першим досвідом міжнародних студентських обмінів, продовжилося у місті Ля Рошель. Подорож до форту Буаяр та острова Д’Екс доповнила колекцію яскравих вражень. Студентки франкового університету також мали нагоду поспілкуватися із представниками французьких медіа, зокрема газет «La Nouvelle République», « Centre Presse» та телеканалу «France 3 Nouvelle Aquitaine » .

Дякуємо французьким партнерам та сподіваємося на наступну співпрацю!